Sharonpomper.reismee.nl

Safari

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag vertrok mama Jane naar mombasa voor haar werk. Ze bleef hier tot donderdag. Ze had examens over malaria en iets over zwangerschap. Elke avond belde ze even om te vragen hoe he gaat en te zeggen dat ze ons mist. Nathalie en ik paatte urenlang met papa Jane. Dit is echt een hele wijze man. Nu ga ik beginnen over de safari.

Dinsdag 27 september: Om 7 uur 's ochtends moesten Nathalie en ik in Mombasa zijn. Om kwart over 3 ging de wekker. We vertrokken samen met papa Alan, om half 5 naar Mombasa. Papa Alan is leraar. Hij staat 6 dagen per week, ontzettend vroeg op, om eerst te studeren en rond half 5 naar Mombasa te vertrekken, vervolgens is hij pas rond 20.00 uur weer thuis. Ik snap niet hoe een mens dat kan volhouden. En op zijn enige vrije dag, de zondag kan hij ook niet uitslapen, want dan gaat hij naar de kerk. Rond 6 uur waren we in Mombasa. Papa Allan moest even op zijn school zijn om wat te brengen. Wij gingen met hem mee. Er waren al heel wat studenten in school en waren erg met papa Alan aan het lachen, w.s om ons(de mzungu's), die zien ze niet vaak in school. Allan vertelde dat hij een student heeft die in school overnacht, omdat hij dakloos is. Zijn ouders zijn gestorven toen ze op een veerboot zaten en die zonk. Toen Allan klaar was op school gingen we naar de bank om te pinnen en vervolgens naar de supermarkt waar we Bongo de safariman zouden ontmoeten. Bongo bracht ons naar de locatie waar zijn kantoor is, hier hebben we hem betaald en kwam er een andere safariman die met ons de tour ging doen. Bongo kan dit niet meer omdat hij een operatie aan zijn maag heeft gehad en de wegen te ruw zijn, dat zal te pijnlijk voor hem zijn. Onze nieuwe chaffeur heet Gambo,een aardige rustige man. We reden ongeveer4 uur om aan te komen bi Tsavo East national park. Het park heeft eenarea van 13747 km. Super groot dus. De eerste dieren die we zagen waren de giraffen en er volgden nog veel meer dieren: struisvogels, gazellen, antilopen,pumba's, olifanten, zebra's, roofvogels en allerlei andere vogels en leeuwen. Helaas hebben we geen cheeta's en luipaarden gezien, dat komt omdat deze heel sluw zijn en zich niet snel laten zien. Rond lunch tijd arriveerden we in de lodge waar een heerlijkbuffet op ons stond te wachten. Daarna gingen we onze kamer bekijken. Een ruime kamer met 2 grote 2-pers. bedden een ee 1 pers. bed. Een grote badkamer met een WARME douche

Laughing
waar ik die avond heerlijk van genoten heb. Om 16.00 uur moesten we klaar staan om te vertrekken voor een 2 uur durende rit door het prk om dieren te spotten. We zagen diemiddag voor het eerst de leeuwen, helaas wel van een afstand, maarja te dichtbij wil je ze waarschijnlijk ook niet hebben, want ze houden wel van mensenvlees
Undecided
Verder hebben we die middag heel veel olifanten van heel dichtbij gezien. Echt prachtig om ze zo in het wild te zien. Even later zagen we de Afrikaanse buffalo's, die echt heel groot zijn. Rond 18.00 uur waren we terug en hadden we weer een buffet, waar ik heerlijk van gegeten heb. Na het eten gingen we naar de kamer. Nathalie ging eerst genieten van de warme douche en ik ging een vriendin bellen. Onder het bellen zag ik vanuit het raam een giraffe lopen, slapen midden in de wildernis, echt mooi. Toen Nathalie klaar was heb ik bijna een half uur genoten van het warme water, wat kan dat toch fijn zijn, na ong. 3 weken alleen maar onder een ijskoude douche gestaan te hebben. Na het douchen ging ik lekker naar bed om te slapen, was erg moe van de rit en alle indrukken. Ik heb heerlijk geslapen die nacht. Om 6 uur ging de wekker en half 7 zaten we aan het ontbijt. Om 7 uur zouden we klaar staan om te vertrekken naar Amboselli. Dit was eenrit van ongeveer 6 uur, ik had gelukkig de tabletten bij tegen wagenziekte, want die heb ik elke dag nodig gehad. De wegen zitten vol hobbels en gaten. Ik werd hier wel erg slaperig van, zelfs in de safari vielen me deogen dicht, maar gelukkg geen belangrijke dieren gemist haha, Onderweg naar Amboselli zie je veel Masai dorpjes, echt met super kleine hutjes, dat mensen zo kunnen leven, daar kunnen we ons toch echt niks bij voorstellen, zonder enige luxe. De mannen hebben kleden aan, een mes en een stok bij zich, om zich te beschermen tegen wilde dieren en voor het jagen. Rond Lunchtijd kwamen we an in Amboselli, hier verbleven we in een tentenkamp. De tent zag er mooi uit. 2 fijne bedden, een toilet en weer een douche met WARM water. 's Middags hebben we even bij het zwambad gelegen en rond 16.00 uur zouden we weer klaar staan om te vertrekken voor een 2 uur durende safari.Onderweg zagen we een grote zwerm met vogels, echt een prachtig gezicht, verder weer een hoop dieren die we de dag ervoor ook gezien hadden. Rond 18.00 uur waren we weer terug voor het diner. Na het diner weer moe en voldaan naar de tent om te slapen, weer heerlijk geslapen. De volgende ochtend vertokken we om 7 uur weer naar Mombasa. Dit was een rit van ongeveer 9 uur. In Mombasa zelf was het super druk. De auto's gaan gewoon tegen de richting in om iedereen in te halen, onze chauffeur dus ook en ik maar denken, hoe kan dit goed gaan. Uiteindelijk waren we rond half 5 bij de supermarkt, waar Allan ook zal komen, om weer terug te gaan naar huis. Mama Jane was dezelfde tijd ook klaar om terug te gaan, dus met ons viertjes gingen we onderweg naar huis. Onderweg zagen we een matatu met allemaal deuken en een motor dwars over de weg staan. En een klein eindje verder een auto die in brand stond. Hier ws verder geen bandweer ofzo bij, door onze bus heen kon ik de warmte van de brand voelen, bij ons in Nederland zou de weg afgezet worden en er een brandweer bij zijn, maar hier helemaal niks. Alleen heel veel mensen die aan het kijken waren. Rond 20.00 uur was ik dan eindelijk thuis. Het was een super ervaring.

Vandaag even een dagje relaxen, het regent hier al de hele dag en dan wetend dat het in Nederland super weer is.....niet eerlijk!!!!! Dadelijk gaan we een filmpje kijken, is het echt weer voor. Het weekend hoop ik op mooier weer, om dan weer lekker nar het strand te kunnen of wat anders leuks. Zondag nemen Nathalie en ik mama Jane en papa Allan mee uit eten in een grot. Echt een heel mooi gezellig restaurant, voorde Kenianenis het heel duur. Ik heb op de kaart gekeken en het kost ongeveer 12 euro pp. Volgende week weer naar blessed camp. Jullie'Nederlanders' geniet van het MOOIE weer dit weekend!!!!!Dat ik hier in Afrika jaloers kan zijn op het Nederlans weer, eccht onbegrijpelijk toch?? Jullie horen weer snel van me

BIrgit

Hoi Sharon zo te horen heb je erg genoten van de safarie...leuk zo'n afwisseling tussen het werk door,toch??Leuke foto's heb je gemaakt lijkt me erg prachtig, om daar te zijn....
Geniet nog even van de regen hi hi hi Gr BIrgit

Cindy

Hallo daar!
Wat leuk om weer wat van je te horen!Het is werkleijk heel bijzonder om te lezen wat je meemaakt en hoe anders de wereld en het leven daar is!(en het weer momenteeel ook dusss.....whahahahaha!)nou ja,na het weekend zal het hier ook wel weer afgelopen zijn,kan nooit lang zo goed zijn in dit kikkerlandje...
Heb net ook je foto's gezien..heel mooi .Vreemd idee dat jij daar tussen rondhuppelt,in die mooie andere wereld....Ik hoop dat je geniet!!!De tijd vliegt!
Ik ga vanavond ook snel de foto's weer aan Benthe en Jade laten zien,want die zijn ook nieuwschierig!Doeiiiii en hou je goed!!!!Lieve groeten uit Dinxperlo!

Elly

Helemaal geweldig ,wat je gezien hebt dat vergeet je nooit meer.
En ik ben blij dat jij nu ook een keer een beetje jaloers bent op ons,omdat wij mooi weer hebben,wij zijn al weken jaloers op jou,dat je dat allemaal ziet en meemaakt.
En je zat inderdaad in het zelfde tenten kamp.Mooie foto`s heb je gemaakt,is geweldig he zo`n safari??Is wel wat anders dan die konijntjes die ik hier nu rond zie huppelen.
Geniet nog lekker van je vrije dag,en hopelijk krijg je ook nog zo`n mooi weer wat wij nu hebben.
Pas goed op jezelf,en de mzzl moar weer.

Gerrie en Hermien

Dag Sharon, Fijn om te zien en te lezen dat jullie een prachtige safari hebben gehad,wat een belevenis hé, om dieren die wij alleen uit de dierentuin kennen in hun eigen leefomgeving te zien en wat een natuur die kleuren schitterend.
Geniet het weekend van jullie uitje samen en dan volgende week weer Blessed Camp zie je er een beetje tegen op, wat ook wel te begrijpen is na die nare ervaringen op de Medical day's
Lieve meid wij vinden het heel knap en dapper wat je daar allmaal doet, laat niet ontmoedigen je hebt heel veel andere kwaliteiten, je vrolijkheid, je zorgzaamheid enz,enz, maar het alle belangrijkste, je houden van mensen en vooral mensen die je hulp nodig hebben en daar ben je hardstikke goed in !!!
Met je hondenkind gaat het heel goed hij wordt net uitgelaten, een avondwanding wat heerlijk is want we hebben hier prachtig weer.
Liefs, groetjes, een knuf van Tommy en ons en blijf genieten.

gera

het is hier inderdaad mooi weer, maar ik moet net wel heel veel werken (zie je, hoe gauw we hier zeuren) wat een prachtige foto"s en wat een belevenis om een giraf voor je raam ziet staan ik zou me hier doodschrikken , dat die medical day tegenvalt is jammer maar je kan daar ook in zo"n korte tijd niet alles veranderen , kijk naar de dingen die wel positief zijn(naar de lachende kinderen) en dan heb je al heel veeeeel goeds gedaan.
groetjes van je collega gera

Sharon

Hallo Gera,

Wat balen voor je dat je zoveel mot werken met dat mooie weer. Ik ben vandaag gaan snorkelen, ik heb dolfijnen, roggen en heel veel mooie vissen gezien, was echt geweldig!!!maar wel bijna de hele dag regen, het regen seizoen is hier vevroegd. Ik ga maandag weer proberen met medical day. En ik ben bezig met een voetbaltoernooi te organiseren voor de kinderen op hun vrije dag, zodat ik meteen voor voedsel, drinken en snoepjes kan zorgen, want er zijn kinderen die op een vrije dag van school helemaal geen eten krijgen. dus lijkt me mooi om te doen. Werk ze.

Liefs Sharon

jeroen jansen

heey sharon ik dacht ff kijken hoe het in kenia is, druk aant werk geweest, zo te lezen heb je het goed naar je zin daar, ben stik jaloers haha. geniet er nog van en doe voorzichtig,, ennuh die thaise curry houdt ik nog van je tegoed liefs xx jeroen

marijke Kaastra-Brevé

Hallo Sharon,
Vandaag zondag 2 okt. heb ik eindelijk de tijd gevonden om je reisverslag vanaf het begin eens rustig te lezen. Wat een mooie verhalen en ervaringen die je opdoet. Het omgaan met de kinderen en de medische kant van het verhaal. Ook de foto's van de safaritocht zijn leuk om te zien. Voor de komende weken dat je nog in Afrika bent wensen wij jou veel sterkte en kracht om je [vrijwilligerswerk] te doen en een fijne verjaardag gewenst . Met hartelijke groeten van Mevr. Brevé, Hetty en Frits, Marijke en Cor, en de rest van de familie . Tot ziens.

daphne

Hai Shentje,
Wat een gave foto's!! Ben wel een beetje jaloers hoor!
Nog 2 weken en dan ben je al weer thuis! Vind ik wel fijn hoor,jij vast wat minder..

Xxx

wendy van den boom

Hoi daar ben ik weer, wat gewellig zo,n safari ,wel iets anders dan Artis.
Goed nieuws ; het weer slaat hier in nederland om het word echt herfst,dus je hoeft niet meer te balen als het in afrika regent.
Leuk dat je een afwisselend progamma heb, de dagen zullen wel voorbij vliegen.

geniet nog fijn van je tijd daar groetjes Wendy van den Boom

sandra giesen.

hallo Sharon,met veel plezier jouw verslag gelezen,zeer indrukwekkend!wat een ervaring, om zo in iemand's huid te snijden, het groezelt me.knap dat je hebt doorgezet.Hier is verder alles oke,inderdaad vandaag geweldig mooi weer,niet te geloven, en dat op 3-10. Lieverd, wees voorzichtig, geniet, de dagen vliegen voorbij, je bent al zo weer hier....we faxen weer, lieve groet,sandra .

Mirjam

Hoi Uk!
Wat een prachtige tijd moet je daar hebben, ik vind het erg leuk om je verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Heel veel plezier nog, geniet van alles.
Safari njema!
Mirjam

jootje

Dag shentje! Wat móet het mooi zijn geweest aan de fotos te zien!! Echt super! Laat je snel weer van je horen??? Over 2 daagjes ben je alweer jarig!!! Xx

Doingoood