Eindelijk weer een verslag
Hallo allemaal,
Hier dan eindelijk weer een verhaal.......sorry dat jullie zo lang moesten wachten. Ik heb nu de tweede week er al weer bijna op zitten. Ik begin erg aan de gewoontes hier te wennen, zowel de geiten die zelfs in het appartementen complex (waar ik nu tijdelijk woon)van de trap af komen rennen en bleren. De eerste paar keer schrok ik me kapot, als opeens een geit langs je heen rent, de apen die heel dicht bij je komen, rare insecten, de geur op straat en van de mensen, het constant jambo, mambo zeggen tegen iedereen die ik tegen kom, de snelle matatu's(busjes), het voedsel. Dus voor de mensen die een beetje zorgen maakten, doe dat alstjeblieft niet. Ik heb het hier echt naar m'n zin en voel me zelfs heel veilig hier. Soms is het net of ik beroemd ben, veel kinderen willen me aanraken en zijn dan helemaal blij als ze dat gedaan hebben. UIt een school waar ik langs moet lopen om naar blessed camp te lopen, roepen ze zelfs mijn naam, Nu weten ook bijna alle kinderen op blessed camp mijn naam. Van hun blijft erg moeilijk voor me. Die namen zijn ook zo lang en moeilijk. Maarja ze nemen me dat gelukkig niet kwalijk.
Even doorlopen wat ik afgelopen weekend heb gedaan: Zaterdag ben ik met mama Jane en Nathalie naar Ukunda geweest. Ik wilde de trip beginnen met te pinnen, maar dit lukte niet. Gelukkig was Nathalie die me geld kon lenen. Ik moet dus helemaal naar Mombasa wat ongeveet 2,5 uur duurt om geld te pinnen. Vervolgens gingen we naar de 40 thieves strandbar, waar je lekker op een luie bank in de zon kon gaan zitten, nou ja dat van die zon was dan de bedoeling, maar helaas er was weinig zon

Zondagochtend zijn Nathalie en ik met mama Jane naar de kerk gegaan. Dit was in een oud kaal gebouw. De priester begint met bijbel les. De priester zegt dan een zin op en de mensen geven hier dan hun mening over. Dit duurde erg lang. Het was in het Swahili, dus Nathalie en ik verstonden er niks van. Naar een poosje begon de priester te preken en ging gewoon zijn mobiel af en hij keek hier rustig op. Ik kreeg ontzettend de slappe lach, mama Jane moest om me lachen maar snapte niet helemaal waarom. Voor hier is het heel normaal dat de mobiel vaak afgaat en of je nou zit te eten, te praten of wat dan ook, er wordt altijd opgenomen. Bij ons in Nederland is dat eg onbeleefd, maar hier dus niet. Na de preek begonnen ze met zingen. De muziek werd echt hard gezet en de mensen begonnen te zingen. Het waren mooie liederen, maar ook dit duurde erg lang. Tussendoor liepen er elke kinderen of volwassene de kerk in of uit. Het was een leuke beleving, maar Nathalie en ik vinden 1 keer genoeg. Verder hebben we de zondag binnen gezeten, want het regende veel die dag.
Maandagochtend waren Nathalie en ik al klaar om naar blessed camp te gaan. Er zal medical day zijn en was hier al best nerveus voor. Ik heb namelijk gezien bij een kleine jongen hoe de jiggers(zandvlooien) eruit worden gehaald en dit is geen petje. Er wordt met een mesje de huid wat open gemaakt en vervolgens de jigger eruit gepeuterd. Ik wil dit zelf graag kunnen, want er zijn maar weinig mensen die dit doen en veel kinderen die er last van hebben. Maarja we werden door Lennard de leraar gebeld, dat de matatu's in staking waren en ze dus niet reden en dat dat de reden was dat hij en de verpleegkundige niet kon komen en wij een dagje vrij waren. Ik vond dit eigenlijk niet zo fijn, want ondanks dat ik het dood eng van, wilde ik het wel graag leren en dat ging die dag dus niet gebeuren. Nathalie en ik zijn die dag weer naar Ukunda gegaan. We zijn naar een hotel gegaan en daar een dagkaart gekocht om lekker bij het zwembad te relaxen in de zon, die ook die dag eerst niet aanwezig was. Met die dagkaart konden we ook onbeperkt eten en drinken. Het was een leuke dag. Ik kwam ik contact met Nederlandse mensen die in dat hotel verbleef. We waren gezellig aan het kletsen over Kenia en wat ik hier doe. Ik vertelde ze van blessed camp en de arme kindjes. Op een gegeven moment kwam Thea een lieve leuke Nederlandse vrouw met een boeken wat geld erin om te sponsoren voor blessed camp. Dit vond ik zo super. Dit was van haar en haar man. Zo zie je maar hoeveel goede mensen er ook zijn, ht boek wat ik heb gekregen heb ik al uit. WAT EEN SUPER BOEK WAS HET. Verder heb ik daar 2 coctails gedronken. Deze waren super sterk en voelde naar 2 coctailtjes al behoorlijk teut

Dinsdag ging ik weer naar blessed camp. Die nacht helaas verkouden geworden. Ik denk van de tocht die je heb als je in de matatu zit. Het was weer fijn om de kinderen te zien. Ik heb weer fijn met de kinderen gevoetbald. Sommige kinderen noemen me zelfs Sharon bal. Na de lunch moesten de jiggers er van een jongetje die er heel veel last van heeft weer uitgehaald. Lennard begon hiermee. Ik hield ondertussen z'n kleine broertje en hij zelf bezig. Ik pakte mijn mobiel en ging liedjes met ze luisteren en Jabil, ik dacht eerst dat hij zo heette maar hij heet Jabiri maakte graag foto's met mijn mobiel. Soms gaf ik ze tussendoor een snoepje. Jabiri ging hier heel lang op zuigen om zo lang mogelijk er van te kunnen genieten. Jabiri en zijn broer Vincent zijn echt heel arm, heb ik in me vorige verhaal geschreven. Het duurde erg lang voordat Lennard klaar was met de jiggers en de wonden te verzorgen. Rond 17.00 uur gingen Nathalie en ik weer naar huis. Lennard had al eerder gezegt dat we mochten gaan, maar dat deden we niet. Het was fijn om deze kinderen wat af te leiden. Lennard was hier heel erg dankbaar voor, terwijl het voor mij niet meer dan vanzelfsprekend was.
Woensdag een rustige dag op blessed camp gehad. De kinderen beginnen aan me gewend te raken en hangen en trekken ook niet meer zo aan me, wat wel heel fijn is. Sommige kinderen zitten echt in m'n hart en sommige kinderen vind ik erg moeilijk. Er zijn een paar kinderen die echt heel ondeugend zijn. Ze schoppen en slaan en zijn altijd aan het klieren. Maarja die heb je natuurlijk overal.
Vandaag zal er weer medical day zijn, mar ook dit ging weer niet door; omdat de verpleegkundige niet kwam opdagen. De wonden van de lepra patienten en de jiggers van de kinderen worden hierdoor alleen nog maar erger en wat dan ook pijnlijker voor ze zal zijn om te behandelen. Vanmiddag naar de nieuwe school gekeken die wordt gebouwd, maar dit zag hetzelfde uit als op de foto die ik van een andere vrijwilligster gezien heb. Dus hier is nog veel werk te doen. Gisteren heb ik van geld wat ik van mensen heb gekregen bankjes gekocht voor de kinderen om op tte zitten. Nu zitten ze met hun knietjes op de grond te schrijven, wat natuurlijk na een poosje pijn gaat doen, wanneer de bankjes klaar zijn kunnen ze daar mooi op zitten als ze gaan schrijven. De bankjes die nog gemaakt worden, worden lager dan de bankjes die er nu zijn, zodat de hoge bankjes dan als tafl dienen. Als ze klaar zijn wil ik verf kopen om ze een leuke kleur te geven. Lennard de leraar mag van mij kiezen welke kleur het moet worden. Lennard is echt super blij met de bankjes. Hij il echt het beste voor de kinderen. Als de nieuwe school klaar is, is het ook de bedoeling dat er en 2de leraar aangenomen wordt. Het zijn ook echt teveel kinderen voo 1 leraar. De kinderen krijgen echt veel te weinig aandacht bij hun schrijven en alles, waardoor het moeilijk wordt om ze het goed te leren. Ik hoop echt dat de organisatie een sponsor vinden om dit te regelen of meer mensen die elke maand wat geld overmaken. Vandaag na de lunch lagen er behoorlijk wat bonen en rijst op de grond, ik zag de kinderen het pakken en opeten. Het blijft moeilijk om te zien dat de kinderen echt eten tekort komen en dat die lunch voor veel kinderen het enige is wat ze krijgen. Daar kan ik maar niet aan wennen. Ik stop er nu mee. Ik weet niet waneer mijn volgende verhaal is, maar jullie horen weer van me.
hoi sharon
miste je verhalen al ..... erg "mooi "om te lezen hoe het je daar vergaat , zie het al bijna voor me !
nog geen mooie man ontmoet ? haha ......
succes en tot de volgende keer .....! xx
Hoi Sharon leuk om weer wat van jou te kunnen lezen.
Zo te lezen heb je het erg naar je zin en vermaak je je er prima...jammer dat de medical - day's zo vaak uitvallen...daar ging je juist voor...zo te leze is het daar heel anders dan hier, wat vandag niet dan morgen wel(..wij maar met ons stipt op tijd en etc..)dan hebben we het hier toch wel erg luxe...ook wat de welvaart betreft...Wens je nog veel leuke ervaringen....tot het volgende bericht gr Birgit
He Shentje, wat een verhalen allemaal! Is zeker genoeg te beleven daar dus.. En mooi dat je het er zo naar je zin hebt. Je ziet natuurlijk ook veel 'ongewone' dingen en maakt zowel leuke als mindere dingen mee, maar zo te lezen ga je er super mee om. Echt petje af! Maar, wist natuurlijk altijd al dat jij je daar prima zult redden ;) Wens je daar nog een hele fijne, leuke maar ook leerzame tijd toe en lees graag weer wat van je! Liefs, groetjes, respect:p en dikke kus van je ahum.. grote broer! xxx
Hoi shentje,
Echt super dat je het zo fijn hebt!! Ik ben ook verkouden, heb ik je aangestoken haha.. Tweeling he.. Gister is de opening geweest, was echt super, zijn zeker wel 400 man op af gekomen! Ik ga nu naar het werk, eerste echte dagje, dus ben heel benieuwd hoe het gaat lopen!!
Xxx
Hey Daffie,
Wat leuk dat er zoveel mensen op af zijn gekomen. Hoe was je dag vandaag? Ik hoop dat je een fijne werkdag heb gehad, zal best even spannend zijn. We zijn zeker tweeling.
Vandaag een gezellige dag bij het strand gehad, een super knappe masai man ontmoet haha. Wordt niet verliefd hoor, maar wel een paar kriebeltjes:) maar geen zorgen geef me er niet aan toe!!!
Succes deze week op je werk.
Leuk verhaal weer,en heel herkenbaar allemaal.Is echt super dat je het zo naar je zin hebt,misschien een keer met een clubje van Jenny er naar toe??Eerst hier leren hoe we jiggers weg moeten snijden en dan daar aan het werk.Pas op voor die masai mannen,heb je het boek de blanke masai niet gelezen?
Kijk weer uit naar je volgende verhaal.
hey sharon hoe gaat het daar? kun je het een beetje volhouden? leuke fotos en verhalen , dit weekend in nederland het weer is wisselvallig ajax en psv spelen gelijk twente wint, verder niet veel aan , niks gemist eingelijk. ben benieuwd naar je verhaal als je terug komt, nog veel succes en tot horens liefs jeroen en ouders
Hey Elly,
Lijkt me leuk om met een clubje van dr. Jenny te gaan haha. Ik kijk uit voor de masai man, ik heb de blanke masi man gelezen. Ik heb het gewoon gezellig met hem en niks meer haha, ook al is het wel echt een lekkerding:)Elly fijn dat je nu voor vast m'n collega ben, gezellig.
Liefs mij
de blanke masai bedoel ik
Hey Jeroen,
Het gaat erg goed met me, voel me hier erg op m'n gemak. Wat heeft de Graafschap gemaakt?
Ik kijk hier bij m'n gastouders regelmatig Engels voetbal, omdat Alan erg van voetbal houdt dat doet trouwens alle mannen en jongens hier.
Morgen weer werken, dan heb ik medical day.
Liefs Sharon
Hoi Sharon,
Leuk om je ontmoet te hebben bij ons hotel en wat leuk om je te volgen met je goede werk wat je daar allemaal doet. Fijn dat je genoten hebt van het boek. We blijven je volgen op je website.
Groetjes van Thea en Frans Land
hallo sharon,wat bijzonder om te lezen,hoe het je daar gaat.Gelukkig voel je je op je gemak.Jammer dat de medical-day's steeds uitvallen.Hier is alles oke! geniet jij van je bijzondere vakantie,en tot gauw,xsandra
hoi sharon de graafschap heft 4-0 verloren van feyenoord, ik heb nog voetbalschirtjes wat ik graag wil schenken aan de kids daar liefs jeroen
Ook ik ben heel blij om jou collega te worden,ik begin 1 Nov al.Wat een verhalen zul je hebben bij terugkomst!!
Zit je vlak bij Diana Beach? Wij zaten in Southern Palms Beach Resort ook aan het diana strand.Je gaat toch nog wel een safari doen? Wij hadden toen een prima plaatselijke gids,als je info wilt hoor ik het wel.
Veel plezier nog ,en tot volgende verhaal
Hey Elly,
Ik zit ongeveer 45 min. met de matatu van diani beach af. In de vrije tijd ga ik daar vaak heen. Ken je 40 hieves strandbar, is eg bekend daar. Daar zit ik graag. Lekker pizza's en hmburgers eten haha. Even wat anders dan rijst. Ook al is het eten hier wel lekker. Volgende week dinsdag ga ik voor een paar dagen op safari. Is in de savo east. Ken je dat? ik ga dan met nathalie enn slapen we in een lodge. Echt veel zin in.
Thanks voor je belangstelling!
Hey Jeroen,
Dat is lief van je. Ik moet even zien hoe we dat gaan doen dan. Je hoort nog van me. Wat slecht van de Graafschap, maarja had ook niet anders verwacht haha
Liefs mij
Dag lieve shentje! Ik heb je nieuwste verhaal weer gelezen. Wat ongelovelijk allemaal zeg. Wat móet je het moeilijk hebben gehad op de medical day.. en wat vang je alles weer goed op! Echt zo knap van je! Petje af! Hou je goed, geniet, en wees voorzichtig! Kus
Hey mijn lieve Jootje,
Ja het is soms echt moeilijk te bevatten wat er allemaal gebeurt, maar ik doe m'n best en meer kan ik niet doen.Verder heb ik het wel echt super naar m'n zin, maar soms is het even zwaar en wil dan even alleen zijn of met jullie praten.Nog kleine 4 weekjes en dan is het alweer voorbij. Ik ga het hier dan wel heel erg missen. Ik heb echt een super band gekregen met m'n gastouders en Nathalie. Het gaat onderling echt goed. Mama Jane zegt dat we een goede combinatie met elkaar zijn en we zijn de eerste vrijwilligers waar ze tegen heeft gezegd dat ze van ons houdt en erg gaat missen als ze weg zijn. Ik zal willen dat ik veel geld had en hun voor een paar weekjes naar mij kon krijgen. Maarja wie weet. Verder met jou alles goed? Hoe gaat het op stage?
Liefs mij
hai zusje , leuk om te horen dat je het naar je zin hebt in kenia. er zitten al 2weken op wat gaat het snel .geniet er dus van doe veel ervaringen op. en ik maar denken als je olly aankunt schrik je ook niet meer van geiten haha echt iets voor jou . ik hoop dat mijn reactie doorkomt je weet ik ben niet zo met computers. veel liefs zus en dikke knuffel van jilly iwan en een kleintje van jos haha
hoi sharon hoest daar? je moet wel geduld hebben daar in zon land of niet? leuke verhalen, doe het rustig aan en tot snel xx